Hort des Temps es un herbolario de Alaior, en la isla de Menorca, que cuenta con diez años de experiencia en el campo de la medicina natural y la alimentación naturista. Ariadna, Blanca y Mariangels te aconsejarán en tu caso particular. En la sala de terapias holísticas podrás armonizar tu cuerpo físico, tu mente y tus emociones. ¡Estaremos encantados de ayudarte a recuperar tu equilibrio!

dimarts, 23 d’abril del 2013

La flor del Mes....



La Rosella (papaver rhoeas)

Floració: Abril-Juny
Parts útils: flor, càpsula i llavors
Propietats: 
  • Sistema nerviós: sedant, calmant, analgèsica i per tant, va bé pels nervis, neuràlgies i per a facilitar la son.
  • Sistema respiratori: Expectorant, calma la tos. Indicada per bronquitis, refredat amb tos, asma, angines...
Infusió: Una cullarada sopera de pètals per got. No ha de bullir. Gent gran i nens fins a 12 anys, cullarada de postre.

OLI DE ROSELLA
Macerar 50 gr de pètals en 1/2 litre d'oli d'ametlles de primera prensada en fred. Deixar 30 dies a sol i serena (dia i nit) per exemple, dalt de la taulada.
Filtrar, etiquetar i guardar.
És calmant i tonificant per la pell (cremades, excemes, irritacions...)

XAROP DE ROSELLA
  • 40 gr de pètals frescos
  • 500 ml aigua
  • 500 gr sucre de canya
Bullir l'aigua, aturar el foc i tirar-hi els pètals, deixar 10 min en repós i filtrar bé. Afegir el sucre remenant: Es pot escalfar un poc per a desfer el sucre però no ha de bullir.
Posar en pors i tapar en calent. Tancar hermèticament amb bany maria.
Medicinal i aromàtic per a pastissos, iogurts, formatge...

A LA CUINA
Les fulles tendres com a verdures
Els pètals a les amanides, macedònies, postres...
Llavors: torrar i moldre, per a tot tipus de plats, postres, pà. Molt riques en calci...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada